[...] zakłada ograniczenie ilości węglowodanów i przeniesieniem tych kcal na źródła tłuszczów. Do najważniejszych źródeł tłuszczów zaliczyć możemy: - smalec, wieprzowinę, jaja, masło, tłuszcz z nabiału, oliwkę z oliwek, olej kokosowy, chia - szałwia hiszpańska, masło klarowane, wiórki kokosowe, orzechy włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, migdały, [...]
[...] umieram, ale może chociaż orbitrek wpadnie. Jutro ostatnie grudniowe koło i rodzice wpadają do mnie więc zobaczę jak to z tym treningiem będzie. szamka 1.12 jajka 3 szt masło klarowane 13g chleb zytni razowy ze slonecznikiem 66g zywiecka 22g makaron z pszenicy durum mięso mielone z szynki wieprzowej chude 250g olej rzepakowy 10g mozarella [...]
Wiem,że ta delma to nic dobrego, ale już mi się skończyła więc kupię coś innego :) a masło klarowane do smażenia jest ok? A co w grahamie jest nie tak? co do warzyw to jadłm też inne nie z puszki, np. kapusta pekińska, mieszanka sałat, ogórek kiszony, ogórek świeży (tak wiem teraz nie jest pora na niego). jak Ci kiedykolwiek przyjdzie do głowy [...]
[...] z twierdzeniem, że podanie MCT w trakcie postu może mieć więcej zalet niż wad... To prawda? Co z spożywaniem innych, czystych tłuszczy w trakcie postu (olej kokosowy, masło klarowane, czy chociażby oliwa)? Przerywają post/znoszą jego zalety? Jak to jest ze spalaczami w trakcie postu? Jakieś przeciwwskazania są przeciwko nim? A tak swoją [...]
[...] ryby wrzucaj od czasu do czasu http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html . makaron wymieniaj z innymi węglowodanami, bo mega monotonnie. Urozmaić tłuszcze, awokado jeśli lubisz, podroby, olej kokosowy, masło klarowane. Jak z warzywami ? Jadasz (bo nie doczytałam)
[...] Wrzucaj jakieś inne kawałki mięcha, podrobów. Rodzynki od czasu do czasu, wymieniaj owoce, non stop banan, jest sezon. Warzyw spokojnie więcej. Warto dodać olej lniany, masło klarowane, czy olej kokosowy, ryby (np. halibut, śledzie, czy tuńczyk, makrela - niekoniecznie wędzone), awokado. Wrzucaj też kasze, ziemniaki, można też warzywa [...]
Wiem,że ta delma to nic dobrego, ale już mi się skończyła więc kupię coś innego :) a masło klarowane do smażenia jest ok? A co w grahamie jest nie tak? co do warzyw to jadłm też inne nie z puszki, np. kapusta pekińska, mieszanka sałat, ogórek kiszony, ogórek świeży (tak wiem teraz nie jest pora na niego).
[...] pszenna, natomiast mąka żytnia to mąka np. typ 2000 – razowa (do chlebów żytnich razowych), typ 3000 – z pełnego przemiału. Nie mówię, że jak zjesz grahama to zaraz utyjesz 5kg, ale lepsze rozwiązanie to mąka żytnia, najlepiej chleb na zakwasie :-)masło klarowane jak najbardziej ok :-)z warzyw teraz buraki tanie, dynia, wszystkie kiszonki :-)